مطاف عشق

  • خانه 
  • تماس  
  • ورود 

خردورزی حضرت زینب(س)

10 مهر 1395 توسط قربانی نژاد

حضرت زینب (سلام الله علیها) الگوی مبلغین

خردورزی یکی از مهمترین بایسته های تبلیغ و محور موفقیت و سعادت در زندگی بشری است که پایه  انسانیت و جداکننده ی انسان از دیگر موجودات است. لذا جامعه آرمانی اسلام، جامعه ای است که از خرد سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و عبادی برخوردار باشد.

با نگاهی به زندگی حضرت زینب (سلام الله علیها) که یکی از راهبران بصیر نهضت عاشورایی است، در می یابیم که عنصر خرد در عملکرد آن حضرت، جایگاه ویژه ای داشته است. این جایگاه که در نهضت امام حسین (علیه السلام) تبیین شده، راه برای تغییر اساسی در جامعه اسلامی فراهم کرده است. بی گمان شناخت این شخصیت و نیز بررسی نقش و کارکرد عقلانی ایشان در حوزه رفتار سیاسی و اجتماعی می تواند برای هر قشری از مردان و زنان و متناسب با شرایط مختلف زمانی و مکانی الگویی مناسب ارائه نماید. عملکرد تبلیغی حضرت زینب (سلام الله علیها) در حیات مبارکش همواره بر پایه خردمندی و خردورزی بوده است. همچنانکه ایشان در واقعه عاشورا با مدیریت زمان و مکان که از جمله نمودهای مهم عقلانیت است، توانست در امتداد قیام عاشورا و در راستای بسط ظلم ستیزی؛ اهداف قیام امام حسین (علیه السلام) را در تداوم قیام بر محوریت اندیشه محقق نماید.

 

 نظر دهید »

محافظت از حریم زنان اهل بیت(س)

25 شهریور 1395 توسط قربانی نژاد

یکی از رفتارهای عالمانه حضرت زینب(سلام الله علیها) که نشان از قدرت فوق العاده او در تصمیم گیری آن هم در شرایط بحرانی است، مراقبت و محافظت از حریم زنان و کودکان می باشد.

زمانی که سپاهیان کوفه و شام پس از غارت لباس های امام حسین(علیه السلام) به سوی خیمه ها هجوم بردند، زینب کبری(سلام الله علیها) با درایت فوق العاده خویش برای حفظ حریم بانوان و قبل از آمدن دشمنان تمام زیور آلات زنان را جمع کرد و خطاب به عمرسعد فرمود: «ای عمربن سعد! سپاهیان خود را از تعجیل و شتاب در غارت خیمه ها باز دار. خود آنچه اسباب و زیورآلات است؛ به شما واگذار می کنیم. مبادا دست نامحرمان به سوی خاندان رسول خدا(صل الله علیه وآله وسلّم) دراز شود.»

ادامه »

 نظر دهید »

حجّ نشانه تمدّن و فرهنگ‏

22 شهریور 1395 توسط قربانی نژاد

حجّ از بارزترين تجلّيات تمدّن اسلامى مى‏باشد، بطوري كه خداوند مسجدالحرام را نشان ه‏ایى براى تحقّق اين تمدّن قرار داده است.

بدينوسيله اسلام اسوه، مثال و روشى براى بشريّت قرار داده كه او را به سعادت مى‏رساند، بدين خاطر هيچ‏كس نمى‏تواند بگويد كه ‏تشكيل چنين پيشرفت و تمدّن و فرهنگى بر روى زمين غير ممكن‏ مى‏ باشد. هنگامى كه پاى به مكّه معظّمه مى‏ نهيد، در هنگام طواف به ‏اطراف خود بنگريد، سياهان و سفيدان، ثروتمندان و فقرا، بزرگان‏ و كوچك ها، عرب و عجم… همه و همه بدون هيچ اختلاف و تمايزى ‏مشغول طواف به دور خانه خدا هستند.

ادامه »

 نظر دهید »

نگرش هاى اجتماعى حجّ‏

22 شهریور 1395 توسط قربانی نژاد

يكى از حكمتهاى بزرگ حجّ، اين راهپيمائى ايمانى و الهى‏ فهميدن اين نكته است كه دين رابطه فردى انسان با خدا نيست بلكه ‏نظامى است اجتماعى كه بر تمامى جهات زندگى تأثير مى‏ گذارد. اجتماعى بودن دين همچنين از برگزارى نماز جمعه و جماعات ‏و بيشتر شعائر الهى كه به تعظيم آنها در آيه) وَمَن يُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَامِن تَقْوَى الْقُلُوبِ 1 امر شده است، برداشت مى‏ شود..

ادامه »

 نظر دهید »

مقام عصمت حضرت معصومه(س)

12 مرداد 1395 توسط قربانی نژاد

مقام عصمت و طهارت حضرت معصومه(س)

روايت شده: حضرت رضا(ع) فرمود:

“مَنْ زارَ الْمَعْصُومَهَ بِقُمْ كَمَنْ زارَني؛

كسي كه معصومه(ع) را در قم زيارت كند، مانند آن است كه مرا زيارت كرده است."(1)

گرچه شواهد و قراين در مورد مقام عصمت حضرت معصومه(ع) بسيار است، ولي سخن فوق از امام معصوم حضرت رضا(ع) صراحت دارد كه حضرت معصومه(ع) داراي مقام عصمت بوده است، ضمناً اين سخن بيانگر آن است كه: اين لقب را حضرت رضا(ع) به حضرت معصومه(ع) داده است، وگرنه نام حضرت معصومه(ع) فاطمه كبري است از سوي ديگر، به فرموده حضرت رضا(ع) پاداش زيارت حضرت معصومه(ع) همانند پاداش زيارت حضرت رضا(ع) است.

صفحات: 1· 2

 نظر دهید »

شهید-مادر شهید

05 مرداد 1395 توسط قربانی نژاد

پنج شنبه ،
برای من یک روز،مثل تمام روزهاست ؛
ولی برای او !
یک قرار است
و یک دل تنگ
و بوسه ای که هر هفته می نشاند ،
بجای گونه ی پسر، به روی سنگ …

 

 نظر دهید »

​غایت آمال یک بانوی طلبه

28 تیر 1395 توسط قربانی نژاد

طلبه ها دعا کنید که خدا دین را به دست شما زنده نگه دارد. (آیت الله جوادی آملی)

حوزه علمیه یکی از مراکز بزرگ دینی و علمی در کشور ما است. در این نوشتار هدف، بررسی آرمان ها و آرزوهای یک بانوی طلبه در بدو ورود به حوزه و در انتهای آن است. در بدو ورود طلبه جوان آرزوها و دغدغه های گوناگونی در زمینه های مختلف دارد. برخی اهداف علمی دارند و درصدد هستند تا مراتب علمی را به سرعت طی کنند و مانند بسیاری از علمای نابغه در سنین جوانی تمام مراحل و درجات علمی را طی کنند.
برخی از طلاب هم دغدغه های اخلاقی دارند، این دغدغه های اخلاقی در مقیاس فردی و برخی دیگر در بعد اجتماعی میباشند. عده ای از بانوان طلبه به دنبال سیر و سلوک اخلاقی و عرفان هستند و می­خواهند ه با یادگیری تعالیم و علوم دینی مراتب معنوی خود را بالاتر ببرند. در برخی نیز دغدغه های اجتماعی و اصلاح وضع جامعه، هدف و وظیفه ای مهم است.

ادامه »

 2 نظر

سيماي پيامبر كرم (ص)

16 اردیبهشت 1395 توسط قربانی نژاد

پيامبر اکرم(ص) آئينه تمام نماي جمال و جلال خداوند ذوالجلال است و پروردگار بزرگ که آفريدگار همه زيبايي ها ست در کتاب کريمش، به تعريف و تحسين اين پيامبر برگزيده، پرداخته و او را مايه رحمت براي همه جهانيان و داراي خلق عظيم معرفي کرده است.
اگر چه عقل از ادراک و زبان از توصيف و قلم از ترسيم سيماي محمد(ص) عاجز است. اما از آنجا که آن خورشيد عالمتاب، اسوه زيبا و الگوي کامل انسانيت است، بايد در کسب معرفت و محبت و دلدادگي به شمع وجودش تلاش کرد .
بر اين اساس صحيفه دل و گوش جان را به کلام شيواي علي (عليه السلام) مي‌سپاريم که تربيت شده مکتب پيامبر(ص) و پرورش يافته دامن پرمهرش مي‌باشد و آنچنان فضيلت‌ها و کمالات شخصيتي و وجودي پيامبر در جان او شکل گرفته است که خداوند سبحان او را جان پيامبر(ص) معرفي کرد.
حال بيان شيواى جان پيامبر(ص) در حق پيامبر اكرم(ص) شنيدني است…

ادامه »

 نظر دهید »

عکس ویژه شهادت حضرت فاطمه(س)

23 اسفند 1394 توسط قربانی نژاد

سالروز شهادت اسوه زنان عالم و بانوی بانوان اهل بهشت خانم فاطمه زهراء(س) تسلیت و تعذیت باد

 

 

 


 نظر دهید »

احادیثی گهربار درباره حضرت فاطمه زهرا(س)

23 اسفند 1394 توسط قربانی نژاد

1. قال النبی - صلّی الله علیه و آله - : اَوَّلُ شخصٍ تدْخُلُ الجنةَ فاطمةُ.
پیامبر اکرم - صلّی الله علیه و آله - فرمود: اولین کسی که داخل بهشت می‌شود، فاطمه است.
«بحار الانوار، ج 43، ص 44»

************************

ادامه »

 نظر دهید »

حضرت زهرا سلام الله علیها از منظر امیرالمومنین علی علیه السلام

23 اسفند 1394 توسط قربانی نژاد

منزلت و جایگاه رفیع حضرت زهرا علیهاالسلام در نزد حضرت علی علیه السلام نشانگر اوج شخصیت زن در نگاه اوست، یك زن می‌تواند چنان بالا رود كه مایه مباهات و افتخار امام (علیه السلام) گردد. اگرچه بیان عظمت مقام حضرت فاطمه علیهاالسلام در نزد حضرت علی علیه السلام خود تحقیق مستقلی می‌طلبد لكن در اینجا فهرست‌وار، به ذكر پاره‌ای از موارد، پرداخته شده تا بیانگر اوج مقام و مرتبه زن در نگرش حضرت باشد.

ادامه »

 1 نظر

شخصيت بي نظير حضرت فاطمة (س) در روایات

23 اسفند 1394 توسط قربانی نژاد

فاطمه پاره تن پيامبر
قال رسول الله (ص):‌ فاطمة بَضْعَة منّي. (صحيح البخاري 4/210، ص 710، ح3714 )

سرور زنان دنيا و آخرت
روي الهيثمي عن رسول اللّه (ص) قال: إنّ فاطمة سيدة نساء امتي . رواه الطبراني ورجاله رجال الصحيح غير محمد بن مروان الذهلي ووثقه ابن حبان. (مجمع الزوائد ج 9 ص 201)
قَالَ النَّبِيُّ (ص): فاطمة سيدة نساء العالمين. (أسد الغابة ج 4 ص 16)
قَالَ النَّبِيُّ (ص) فَاطِمَةُ سَيِّدَةُ نِسَاءِ أَهْلِ الْجَنَّةِ». (صحيح البخاري ج 4 ص 209، ح قبل 3711)

همسنگ پيامبر در گفتار

عن عائشة قالت: «ما رأيت أحدا قط أصدق من فاطمة» ورجالهما رجال الصحيح . (مجمع الزوائد ج 9 ص 201، المعجم الأسط، ج 3، ص 137)

ادامه »

 نظر دهید »

ویژه ولادت حضرت زینب(س)

25 بهمن 1394 توسط قربانی نژاد

تولد زينب(س) و گريه پيامبر بر مصايب آن
زينب كبرى (س) روز پنجم جمادى الاول سال 5 يا 6 هجرت در مدينه چشم به جهان گشود. خبر تولد نوزاد عزيز، به گوش رسول خدا (ص) رسيد. رسول خدا (ص) براى ديدار او به منزل دخترش ‍ حضرت فاطمه زهرا (س) آمد و به دختر خود فاطمه (س) فرمود:
((دخترم ، فاطمه جان ، نوزادت را برايم بياور تا او را ببينم )).
فاطمه (س) نوزاد كوچكش را به سينه فشرد، بر گونه هاى دوست داشتنى او بوسه زد، و آن گاه به پدر بزرگوارش داد. پيامبر (ص) فرزند دلبند زهراى عزيزش را در آغوش كشيده صورت خود را به صورت او گذاشت و شروع به اشك ريختن كرد. فاطمه (ص) ناگهان متوجه اين صحنه شد و در حالى كه شديدا ناراحت بود از پدر پرسيد: پدرم ، چرا گريه مى كنى ؟!

رسول خدا (ص) فرمود: ((گريه ام به اين علت است كه پس از مرگ من و تو، اين دختر دوست داشتنى من سرنوشت غمبارى خواهد داشت ، در نظرم مجسم گشت كه او با چه مشكلاتى دردناكى رو به رو مى شود و چه مصيبتهاى بزرگى را به خاطر رضاى خداوند با آغوش باز استقبال مى كند)).
در آن دقايقى كه آرام اشك مى ريخت و نواده عزيزش را مى بوسيد، گاهى نيز چهره از رخسار او برداشته به چهره معصومى كه بعدها رسالتى بزرگ را عهده دار مى گشت خيره خيره مى نگريست و در همين جا بود كه خطاب به دخترش فاطمه (س) فرمود: ((اى پاره تن من و روشنى چشمانم ، فاطمه جان ، هر كسى كه بر زينب و مصايب او بگريد ثواب گريستن كسى را به او مى دهند كه بر دو برادر او حسن و حسين گريه كند)).(1)

ادامه »

 نظر دهید »

كريمه اهل بيت (ع); شفيعه روز جزاء

30 دی 1394 توسط قربانی نژاد

اول ذيقعده سال 173 هجرى بود كه عالم به وجود فاطمه اى ديگر از گلشن رسالت جلوه گر شد، تا عصمت فاطمه زهرا(س)را دوباره تجلى سازدو با فروغ خود،اسوه بانوان جهان گردد.

حضرت فاطمه معصومه(س) دخت هفتمين امام،از زمره زنان عفيف و پاكدامنى است كه در راه امامت و ولايت رنج هاى طاقت فرسايى كشيد،غصه ها خورد،سختى ها و مشكلات سفر را تحمل كرد و همچون يعقوب به اشتياق و اميد ديدار يوسف شتافت.

ادامه »

 نظر دهید »

جلوه‏ هاى هنر در صحن و سراى حضرت (س)

30 دی 1394 توسط قربانی نژاد

معصومه حجت كشفى

هنر تعريف دقيق و جامع هنر بدون بحثهاى طولانى دشوار است، اما با نقل مطالبى از صاحب‏نظران و هنرشناسان مى‏توان راه را براى ورود به يك سلسله مقالات هنرى بازكرد: «هنر يك شيوه بيان است، يك شيوه اداكردن است، منتها اين شيوه بيان از هر تبيين ديگر رساتر، دقيق‏تر و ماندگارتر است، دقت در هريك از اين چند تعبيرى كه عرض‏كردم: رساتربودن، دقيق‏تر بودن، نافذتر و ماندگارتربودن، در فهم معناى هنر كمك مى‏كند، اى بسا كه يك گزارش غيرهنرى گرچه علمى و تحقيقى و دقيق، خاصيت ارائه هنرى را نداشته ‏باشد.ابزارهاى هنرى بى‏شك، رساترين، بليغ‏ترين و كارى‏ترين ابزار ابلاغ و تبليغ پيام است.» (1)

ادامه »

 نظر دهید »

محراب عبادت حضرت معصومه(س) در شهر مقدس قم

30 دی 1394 توسط قربانی نژاد

بوی ربیع در کوچه ها پیچیده بود، حرارت آفتاب بعدازظهر جای خود را به نسیم نوازشگر سپرده بود و من دست به سینه در آستانه بارگاه حضرت معصومه(س) ایستاده بودم:
«السلام علیک یا فاطمه المعصومه »قصد داشتم امروز را در «بیت النور» نورانی شوم. «بیت النور» محراب کوچکی است که حضرت فاطمه معصومه(س) در مدت 17 روز اقامت خود در قم قنوتهای خویش را با محراب کوچک ولی آسمانی آن عبادتگاه زیبا تقسیم می کردند. «بیت النور»; خانه ای است از نور که هنوز بعد از سالهای زیادی که بر آن گذشته عطر بهشتی بانویی ملکوتی را منتشر می کند.
«بیت النور» بوی معصومه(س) می دهد و اگر چشم دل باشد، قوس محرابش تجلی نمازهای عارفانه فاطمه زهرا(س) است که در دخترش معصومه(س) تبلور یافته است.

ادامه »

 نظر دهید »

ویژه سالروز وفات حضرت معصومه(عليها السلام)

30 دی 1394 توسط قربانی نژاد

قم حرم و حریم اهل بیت(علیهم السلام)مدینه فقه و فقاهت شیعه وشهر قیام و انقلاب در قلب خویش گوهر گرانبهایی دارد که چشم ودل دلدادگان آل رسول صلوات لله علیهم اجمعین را به خودجلب کرده است. بی تردید، بارگاه و حرم الهی کریمه اهل بیت(علیهم السلام) فاطمه معصومه(س) اصلی ترین سبب رونق واعتبار دیرینه این دیار و ساکنان آن بوده و هست. کریمه مهمان نوازی که از سفره روحانیت و کرامتش مشتاقان و دردمندان به بهره های عالی و غیرقابل توصیف رسیده و می رسند.
در این نوشته کوتاه به نکاتی از زیارتنامه حضرت فاطمه معصومه(س) پرداخته شده که امید است زائران را معرفت و بصیرت افزاید.البته آنچه مایه دلگرمی و جرئت برچنین جسارتی است، کرم این خاندان به ویژه شهرت این بزرگوار به کریمه اهل بیت است که سلیمان وار هر هدیه را، هرچند ران ملخی باشد، از هرکسی حتی موری خرد و ناچیز می پذیرد. انگیزه اصلی این نوشتار ابراز ادب و اظهار ارادت به ساحت و بارگاه ملکوتی این یادگار موسوی(ع)است و گرنه این نکات از دید تیزبین اهل قلم و محققان معارف اهل بیت(علیهم السلام) پوشیده نیست.

ادامه »

 نظر دهید »

عکس ولادت امام حسن عسگری(ع)

28 دی 1394 توسط قربانی نژاد
میلاد یازدهمین اختر سپهر امامت و ولایت امام حسن عسگری(ع) تبریک و تهنیت باد
 نظر دهید »

خورشید یازدهم در آسمان جرجان

28 دی 1394 توسط قربانی نژاد

سوم ربیع الثانی روزی است که امام یازدهم حضرت حسن بن علی عسکری علیه السلام برای وفای به وعده ای که فرموده بودند و آشکار شدن معجزاتی از آن بزرگوار، به طی الارض از سامرا به جرجان تشریف فرما شدند.
جعفر بن شریف می گوید: سالی قصد حج کردم و قبل از حج به زیارت امام حسن عسکری علیه السلام در سامرا رفتم. اموالی از شیعیان همراهم بود که باید به آن حضرت میرساندم. خواستم از آن حضرت بپرسم اموال را به چه کسی بدهم ولی پیش از آنکه من صحبت کنم حضرت فرمودند: «به مبارک خادم بده». عرض کردم: همین کار را کرده ام؛ و سپس بیرون آمدم و گفتم: شیعیان شما در جرجان به شما سلام می رسانند . امام علیه السلام فرمود: «مگر بعد از مراسم حج به جرجان برنمی گردی؟» عرض کردم: برمی گردم.
حضرت فرمود: « 170روز دیگر، اول روز جمعه سوم ربیع الثانی به جرجان وارد میشوی. آن وقت به مردم اعلام کن که من در آخر همان روز به جرجان می آیم. برو به سلامت . خداوند متعال تو را و آنچه با توست به سلامت به عهد و اولادت خواهد رسانید. پسری برای پسرت متولد شده است. نام او را «صلت» بگذار که خداوند به زودی او را به حد کمال می رساند و از اولیاء ما خواهد بود».
من عرض کردم: یابن رسول الله! ابراهیم بن اسماعیل جرجانی از شیعیان شماست و به دوستان شما هر سال بیش از صد هزار درهم احسان می کند و در جرجان از اشخاصی است که متنعم به نعمتهای الهی است.
امام علیه السلام فرمودند: «خداوند به ابواسحاق ابراهیم بن اسماعیل در مقابل احسانی که به شیعیان ما می کند جزای خیر بدهد و گناهان او را بیامرزد و او را پسری صحیح الاعضا روزی فرماید که قائل (و گوینده) به حق باشد. به ابراهیم بگو: حسن بن علی می گوید: نام پسر خود را احمد بگذار».
راوی می گوید: از خدمت حضرت مرخص شدم و حج رفتم و بازگشتم و در روزی که حضرت معین فرموده بودند به سلامت وارد جرجان شدم. هنگامیکه اصحاب ما برای تهنیت آمدند، به ایشان گفتم: امام علیه السلام مرا وعده داده که در آخر این روز به اینجا تشریف می آورند. پس مهیا شوید و مسائل و حوایج خود را آماده کنید.
حضرت فرمودند: «من به جعفر بن شریف وعده کرده بودم که در آخر این روز نزد شما بیایم. من نماز ظهر و عصر را در سامرا به جا آوردم و نزد شما آمدم تا با شما تجدید عهد نمایم. اکنون شما حوایج و مسایل خود را بیاورید
شیعیان چون نماز ظهر و عصر را به جا آوردند، در خانه من جمع شدند. ناگاه امام عسکری علیه السلام در همان ساعتی که فرموده بودند وارد شدند. هنگام ورود بر ما سلام کردند و ما به استقبال شتافتیم و دست آن حضرت را بوسیدیم. آنگاه حضرت فرمودند: «من به جعفر بن شریف وعده کرده بودم که در آخر این روز نزد شما بیایم. من نماز ظهر و عصر را در سامرا به جا آوردم و نزد شما آمدم تا با شما تجدید عهد نمایم. اکنون شما حوایج و مسایل خود را بیاورید».
اول کسی که شروع به سوال کرد «نضر بن جابر» بود. او گفت: یابن رسول الله! پسر من از هر دو چشم نابیناست، دعا فرمایید تا خداوند دیده هایش را به او برگرداند. حضرت فرمودند: « او را حاضر کن». او را حاضر کرد و حضرت دست مبارک بر چشمان او کشید و چشمانش روشن شد.
پس از او دیگران نیز یک یک آمدند و حاجت خود را بیان کردند و حضرت حاجت های آنان را برآورده می نمودند، تا اینکه حوایج همه را برآوردند و مسایل آنها را جواب فرمودند و همان روز به سامراء مراجعت نمودند.


منبع :بخش تاریخ و سیره معصومین تبیان

 نظر دهید »

امام حسن عسگری (ع) ذهن ها را می خواند!

26 دی 1394 توسط قربانی نژاد

آگاهی اهل بیت پیامبر علیهم السلام از درون انسانها بر آنان که معتقد به امامت ایشانند جای هیچ شکی نیست. از آنجا که حضرات معصومین حجت و خلیفه خداینددارای این فضیلتند که از آنچه در دلها می گذرد آگاهند.این است که می دانند چه در ذهنها خطور می کند و حاجت نگفته را برآورده می نمایند. در این گفتار به نمونه هایی از ذهن خوانی افراد از سوی امام یازدهم شیعیان اشاره می شود
وَ أَسِرُّوا قَوْلَكُمْ أَوِ اجْهَرُوا بِهِ إِنَّهُ عَلیمٌ بِذاتِ الصُّدُورِ (سوره ملک،آیه13)
گفتار خود را پنهان كنید یا آشكار(تفاوتى نمى‏كند)، او به آنچه در سینه‏هاست آگاه است!

ادامه »

 نظر دهید »

نگاهی به صحیفه عسگریه

26 دی 1394 توسط قربانی نژاد

ادعیه؛ میراث معنوی امامان علیهم السلام
آنچه از دعاهای منقول از امامان شیعه به دست ما رسیده است، منبعی مطمئن و غنی برای شناخت تعالیم عرفانی و توحیدی امامان معصوم و ذخیره فرهنگی ارزشمندی برای بشریّت است.
در کتب سیره و شرح حال امامان، دعاهایی از آن بزرگواران نقل شده است. برخی از عالمان و پژوهشگران نیز به گردآوری این ادعیه و تدوین «صحیفه»های ائمّه علیهمالسلام پرداختهاند و این، جدا از «صحیفه سجّادیّه» است که ماجرایی ویژه و مستندی خاص دارد.
از سوی مؤسّسه «الامام المهدی» ـ در قم، به سرپرستی استاد سیّد محمّدباقر ابطحی اصفهانی ـ مجموعه‌ای شش جلدی تحقیق، تدوین و نشر یافته که حاوی دعاهای چهارده معصوم علیهمالسلام است. جلد ششم این مجموعه، دعاهای امام رضا تا امام مهدی علیهمالسلام را در بردارد. بخش خاصّ به امام یازدهم، عنوان «الصّحیفة العسکریّة، الجامعة الادعیة الحادی عشر من الائمّة، الامام الحسن بن علیّ العسکری» را بر پیشانی خود دارد که حاوی 51 دعای کوتاه و بلند از آن امام همام است.
در این نوشته، مروری گذرا به این ادعیه نورانی داریم، تا از گلگشت در این بوستان عرفان و معنویّت، مشام جان را معطّر سازیم و از میراث معنوی اهل بیت علیهمالسلام بیشتر بهرهمند گردیم.

ادامه »

 نظر دهید »

ویژه آغاز امامت امام زمان(عج)

30 آذر 1394 توسط قربانی نژاد

تولد حضرت مهدی (عج)

حکیمه خاتون علیهاالسلام ، عمه امام حسن عسکری علیه السلام نقل می کند: وقتی هنگام تولد مهدی(عج) رسید، امام زمان(عج) را دیدم رو به قبله به سجده افتاد. سپس دستش را بلند کرد و گفت: «به یکتایی خدا گواهی می دهم و اینکه جدّم، رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم ، و پدرم امیرمؤمنان علیه السلام ، وصی رسول خداست». سپس یک یک امامان را شمرد تا به خود رسید. امام زمان(عج) از هنگام تولد تا زمانی که پدرش به شهادت رسید، مخفی بود و فقط تعداد خاصی از یاران، او را می دیدند و مسائل خود را از ایشان می پرسیدند. حضرت هنگام رحلت پدر، پنج سال داشت. چنان که در روایات آمده، محل زندگی امام زمان(عج) در دوران کودکی همچون محل زندگی حضرت موسی علیه السلام مخفی بود تا از گزند طاغوتیان محفوظ باشد.

ادامه »

 نظر دهید »

محبوبیت امام حسن نزد پیامبر(علیهما السلام)

19 آذر 1394 توسط قربانی نژاد

مـحـبـوبیت امام مجتبى علیه السلام در كودكى نزد پیامبر صلّى اللّه علیه و آله براى همه كـس مـشـهـود بـود. پـیـامـبـر او را پـاره تـن، نـور دیـده، مـیـوه دل و گـل خـوشـبـوى بـوسـتـان نبوت مى نامید. پیوسته او را فرزند خود مى خواند و مى فـرمـود: «هـمـه فـرزندان مادران به پدرشان نسبت مى برند جز اولاد فاطمه، كه آنان بـه من نسبت مى برند.» از عمق دل به او عشق مى ورزید، دست او را مى گرفت، بر روى دامـن خـود مـى نـشـانـد و بـه مردم مى گفت: «هر كه این فرزند مرا دوست بدارد مرا دوست داشـتـه، و هر كه او را دشمن بدارد مرا دشمن داشته است. خداوند دوست بدارد كسى را كه حسن مرا دوست بدارد.»

ادامه »

 نظر دهید »

دانلود مداحي آخر صفر(شور)+ عكس

19 آذر 1394 توسط قربانی نژاد

دانلود مداحي آخر صفر(شور)

 نظر دهید »

ويژه رحلت جانگداز نبی اکرم صلی الله علیه و آله

18 آذر 1394 توسط قربانی نژاد

آخرین وداع با یاران
…پيامبر اكرم(ص) در یكی از روزهای بیماری در حالی كه سرش را با پارچه‌ای بسته بود و علی علیه السلام و فضل بن عباس زیر بغلش را گرفته بودند و پاهایش بر زمین كشیده می‌شد، وارد مسجد شد و روی منبر قرار گرفت و شروع به سخن فرمود و گفت:

ادامه »

 نظر دهید »

اربعين

11 آذر 1394 توسط قربانی نژاد

در فرهنگ اسلامي و معارف عرفاني، عدد چهل(اربعين) جايگاه خاصي دارد. چلّه نشيني براي رفع حاجت يا رسيدن به مقامات سلوك و عرفان معرف است. حفظ كردن چهل حديث، اخلاص چهل صباح، كمال عقل در چهل سالگي، دعا براي چهل مؤمن، چهل شب چهارشنبه و … بسياري از اين نمونه هاست.

ادامه »

 نظر دهید »

سايت مراجع

















دريافت کد لوگوي سايت مراجع معظم تقليد

کاربران آنلاین

  • نرجس خاتون محمدي

آمار بازدید وبلاگ

  • امروز: 6
  • دیروز: 2
  • 7 روز قبل: 27
  • 1 ماه قبل: 223
  • کل بازدیدها: 16657
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس